Wat kan ik kweken in de moestuinbak?

In deze rubriek vindt je alle groenten, kruiden en fruit die je kan kweken in jouw duurzame moestuinbak of moestuintafel
Komkommers kweken

Komkommers kweken

Een komkommer is niet de makkelijkste plant om te kweken in de moestuinbak of kweektafel. Ze maakt mooie grote planten met weelderige bladeren en kleine gele bloempjes en als het goed gaat kun je er veel van oogsten.

Lees meer
Courgette kweken

Courgette kweken

De courgette is familie van de komkommer en bevat van nature veel ijzer en vitamine C. Courgettes zijn éénjarige planten die je elk voorjaar opnieuw zult moeten zaaien in de moestuinbak of kweektafel.

Lees meer
Citroenverbena kweken

Citroenverbena kweken

Citroenverbena wordt ook wel verveine genoemd, haar Latijnse naam is Lippia citriodora en ze behoort tot de IJzerhardfamilie (en dat is dan Verbena, vandaar haar Nederlandse naam).

Lees meer
Palmkool kweken

Palmkool kweken

Palmkool is een tweejarig gewas dat het op alle moestuingronden goed doet en bestand is tegen de winter. De plant groeit namelijk het beste bij koel weer. Hoe warmer het weer hoe bitterder het blad zal smaken.

Lees meer
Oost indische kers kweken

Oost indische kers kweken

De Oost-Indische kers is een kruipende en soms klimmende eenjarige plant. De plant krijgt prachtige eetbare gele of oranje bloemen en is een mooie sierplant voor in jouw moestuinbak of moestuintafel.

Lees meer
Rozenbottel kweken

Rozenbottel kweken

Rozenbottels zijn de vruchten van een plant uit de rozenfamilie en groeit in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Rozenbottelplanten staan prachtig in jouw moestuinbak, mede door de bloemen en de kleurrijke vruchten.

Lees meer
Raapstelen kweken

Raapstelen kweken

Raapstelen zijn bladgroenten uit het genus Brassica, een koolsoort dus. Er zijn verschillende soorten en rassen met verschillende smaken. De bladeren hebben een pittige, wat mosterdachtige smaak, terwijl de steeltjes knapperig smaken.

Lees meer
Sjalotten kweken

Sjalotten kweken

De sjalot is een soort ui (Allium ascalonicum) en een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). Er zijn verschillende soorten sjalotten met diverse vormen (rond of langwerpig) en kleuren (van bruin, roze, rood, paars tot grijs).

Lees meer
Tuinbonen kweken

Tuinbonen kweken

Er zijn verschillende soorten bonen, van sperziebonen, kievitsbonen, snijbonen tot tuinbonen en vele soorten meer. Toch blijft voor velen de tuinboon altijd favoriet. De tuinboon is een eenjarige teelt en kan al vroeg gezaaid worden.

Lees meer
Postelein kweken

Postelein kweken

Postelein is een gewas met vlezige blaadjes welke zowel rauw als gestoofd gegeten worden en hebben een fris-zure smaak. Postelein is lekker in de soep en heeft een licht-bindend effect. Postelein is het meest geschikt als snelle zomerteelt in de moestuinbak.

Lees meer
Knoflook kweken

Knoflook kweken

Knoflook (Allium sativum) is een bolgewas uit de lookfamilie en de echte smaakmaker voor al jouw gerechten. Daarbij raken de moestuinbakken en moestuintafels in de herfst leeg en is het dan juist de tijd om de knoflook te poten.

Lees meer
Veldsla kweken

Veldsla kweken

Veldsla is een ideale groenten voor het kweken in jouw moestuinbak of moestuintafel. Bijzonder aan veldsla is dat het gewas bestand is tegen de winter. In de winter kun je hem onder de sneeuw vandaan halen en is het nog prima te eten.

Lees meer
Cranberries kweken

Cranberries kweken

Cranberry’s komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland kennen we cranberry’s ook onder de naam veenbes. Ze groeien vooral op Terschelling. Cranberry’s hebben een lichtrode tot donkerrode kleur en zijn ovaal van vorm.

Lees meer
Aardbei kweken

Aardbei kweken

Aardbeien zijn zeer gezonde vruchten en worden nog steeds gebruikt vanwege hun positieve invloed op ons lichaam. Zo werken aardbeien bloedreinigend, stimuleren ze de stofwisseling en hebben ze een goede werking op onze botten.

Lees meer
Lavendel kweken

Lavendel kweken

Lavendel is bekend om zijn geur, de Grieken en de Romeinen gebruikten lavendel als baadmiddel. Aan de toppen van lavendel bloeien in de zomer paarse bloemen die je kunt drogen om vervolgens te gebruiken als luchtverfrisser of om thee van te maken.

Lees meer
Kamille kweken

Kamille kweken

Kamille is een eenjarige plant en is bekend onder namen zoals moederkruid, epelijn en de ‘zere-ogenbloem’. Je ziet het gewas over het algemeen niet veel terug in kruidentuintjes, terwijl hij daar toch zeker geschikt voor is.

Lees meer
Stevia kweken

Stevia kweken

Het zoetste plantje dat er bestaat is de Stevia, ook wel suikerblad genoemd. De bladeren van de Stevia-plant hebben een intens zoete smaak die wel 300 x zoeter is dan de smaak van normale suiker!

Lees meer
Daslook kweken

Daslook kweken

Daslook is een plant uit de lookfamilie die we herkennen aan zijn ovale donkergroene bladeren en witte bloemen. Je vindt daslook terug in schaduwrijke loofbossen waar ze vanaf april bloeien. Toch is het een vrij zeldzame plant en in Nederland zelfs beschermd.

Lees meer
Laurier kweken

Laurier kweken

Laurier komt van oorsprong uit het Midden Oosten. De plant is een houtachtige heesterstruik die altijd groen blijft en zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen bevat. Vroeger werd laurier gezien als een symbool van wijsheid en glorie.

Lees meer
Koriander kweken

Koriander kweken

Koriander is een eenjarig kruid. De plant is afkomstig uit de schermbloemenfamilie en komt uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Alle delen van koriander zijn eetbaar, maar de smaak van de bladeren verschilt erg van de smaak van de zaden

Lees meer
Citroenmelisse kweken

Citroenmelisse kweken

Citroenmelisse komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en heeft zachte, behaarde bladeren met dikke nerven. De bloemetjes aan de plant zijn klein en lichtgeel. Citroenmelisse valt misschien niet heel erg op in je kruidentuin, het is wel een enorme bijentrekker.

Lees meer
Brandnetel kweken

Brandnetel kweken

Brandnetels kennen we vooral omdat hij zo pikt. Je ziet hem vaak in het wild of in verwaarloosde tuinen staan. De bladeren zijn bedekt met brandharen die mierenzuur bevatten. Dit zuur bezorgt ons een brandende gevoel wanneer we brandnetels aanraken.

Lees meer
Dragon kweken

Dragon kweken

Dragon komt van oorsprong uit Azië en Oost-Europa. Hier wordt het ook wel drakenkruid genoemd, vanwege de vorm van de wortelstokken. De plant met zijn kleine bloempjes valt niet erg op. De smaak wordt omschreven als een bittere, peperachtige anijssmaak.

Lees meer
Salie kweken

Salie kweken

Salie staat bekend om haar helende en geneeskrachtige werking. Er wordt van gezegd dat het vette maaltijden beter verteerbaar maakt, de genezing van wonden bevordert en dat het ontstekingsremmend is. Ook heeft salie een desinfecterende werking en verlicht het keelpijn.

Lees meer
Rozemarijn kweken

Rozemarijn kweken

Rozemarijn is een houtachtig gewas dat van oorsprong terug te vinden is langs de Middellandse Zee. Voor veel mensen heeft het de geur van wierook. De plant behoudt het hele jaar zijn groene blad en witte en lichtblauwe bloemetjes

Lees meer
Tijm kweken

Tijm kweken

Tijm is een aromatische, altijd groen blijvende, bossige halfheester. In de moestuin trekt het bovendien bijen en andere nuttige insecten aan en het heeft zelfs geneeskrachtige eigenschappen.

Lees meer
Bieslook kweken

Bieslook kweken

Bieslook lijkt dan wel op een ui, maar de smaak van bieslook is verfijnder en aromatischer. Bovendien zit in bieslook veel vitamine C. De officiële benaming, Allium schoenoprasum, bieslook dus, wordt ook wel pijpgras genoemd.

Lees meer
Kervel kweken

Kervel kweken

Roomse kervel is een meerjarige plant is die je niet elke twee jaar hoeft te herplanten. Na het plukken van de blaadjes groeit de plant weer snel aan. Een andere variant is kervel met fijne krul, dit is een eenjarig gewas die het liefst op een plek in de schaduw staat.

Lees meer
Dille kweken

Dille kweken

Dille is vanuit de oudheid al bekend als een waardevol kruid. Letterlijk, want er werd soms mee betaald. Het heeft bovendien geneeskrachtige werking, maar is tegenwoordig vooral als keukenkruid geliefd.

Lees meer
Peterselie kweken

Peterselie kweken

Peterselie is een geliefd keukenkruid, familie van de schermbloemigen. De peterseliesoort is geschikt als ingrediënt in veel verschillende recepten en de rassen van het grove type hebben een wat pittige smaak.

Lees meer
Oregano kweken

Oregano kweken

Net zoals van de meeste kruiden, wordt er van oregano gezegd dat het een geneeskrachtige werking heeft. Gebruik het bijvoorbeeld bij ontsmetting, als pijnstiller en tegen maag- en darmklachten. Ook werkt oregano bij hoofd- en menstruatiepijn.

Lees meer
Basilicum kweken

Basilicum kweken

Basilicum is een uitgesproken Italiaans keukenkruid, met een kruidige smaak en een zoet aroma. In supermarkten vind je meestal de Groene basilicum. Deze basilicum is rijk aan vitaminen en mineralen.

Lees meer
Munt kweken

Munt kweken

De meest bekende muntsoort is de ‘Mentha Piperita’, oftewel de pepermunt. Deze muntsoort heeft een sterke geur en smaak door het mentholgehalte. Daarnaast kunnen de bloemen aan dit kruid verschillen van bont paars, tot kleine violette bloempjes.

Lees meer
Lente ui kweken

Lente ui kweken

De lente-ui is een lookgewas en er bestaan wel 600 verschillende soorten lente-ui. Het is dan ook niet vreemd dat dit lookgewas onder veel namen bekend is. Zo worden lente-uitjes ook wel eens sla-uien, pijpajuinen, stengeluien of schanulekes genoemd.

Lees meer
Paprika kweken

Paprika kweken

Verantwoord gezonde groenten kwekenGa aan de slag met jouw moestuin en geniet binnenkort van verse groenten en kruiden. Simpel groenten verbouwen op niveauGroenten kweken in de moestuinbakken bied optimaal kweekgemak en kost weinig tijd. Stevige, duurzame moestuinHet...

Lees meer
Boerenkool kweken

Boerenkool kweken

Boerenkool is een typische wintergroente en wordt veel geteeld in Nederland, je kunt het namelijk gemakkelijk kweken in je eigen moestuinbak. Boerenkool doet het namelijk goed op vrijwel alle grondsoorten.

Lees meer
Radijs kweken

Radijs kweken

Radijsjes zijn leuk om in je eigen moestuin te kweken. Ze geven snel resultaat en zijn vaak lekkerder dan uit de winkel. Radijs is een eenjarig koolgewas dat vooral wordt gekweekt in het noorden en westen van Europa.

Lees meer
Rucola kweken

Rucola kweken

Rucola kent verschillende benamingen zoals mosterdkruid, notensla, roquette en raketsla. Dit snelgroeiende gewas komt van oorsprong uit Oost-Azië en het Middellandse Zeegebied. Veel mensen denken dat rucola een slasoort is, toch is het een koolsoort.

Lees meer
Rode bieten kweken

Rode bieten kweken

De rode biet komt uit Zuid-Europa, rond het Middellandse Zeegebied. De rode biet is een wortelgewas en komt uit de amarantenfamilie. Hoewel de rode biet de bekendste is, bestaan er ook witte, oranje, roze en gele bieten in verschillende maten.

Lees meer
Prei kweken

Prei kweken

Prei behoort – net als ui en knoflook – tot de lookfamilie en vindt zijn oorsprong in Europa. Van de Grieken en Romeinen is bekend dat zij al 2100 jaar voor Christus prei aten. Prei is een tweejarig ras dat vol vitaminen en mineralen zit.

Lees meer
Peper kweken

Peper kweken

De peper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en behoort, net als de aardappel en de tomaat, tot het Capsicum geslacht. De rode peper is de meest bekende soort en heeft een pittige smaak die veroorzaakt wordt door de stof capsaïcine.

Lees meer
Andijvie kweken

Andijvie kweken

Het mag dan misschien zijn oorsprong vinden in het Middellandse Zeegebied, maar voor de meeste Nederlanders is andijvie(stamppot) een oer-Hollands product. De groente andijvie kent verschillende varianten, zoals het soort met de gladde bladeren.

Lees meer
Wortelen kweken

Wortelen kweken

De wortel is in Nederland een heel bekende groente. Sterker nog, we hebben veel verschillende variaties. Ben je liefhebber van een iets kleiner soort? Dan zijn er de Parijse worteltjes, ze hebben de vorm van radijsjes.

Lees meer
Spitskool kweken

Spitskool kweken

Spitskool is een gezonde groentesoort. De kool is rijk aan kalium, calcium, foliumzuur en bevat vitamine C. Doordat spitskool veel glucosinolaten bevat, vermoedt men dat spitskool een natuurlijke bescherming biedt tegen kanker.

Lees meer
Rode kool kweken

Rode kool kweken

Rode kool is erg gezond en heeft een hoge voedingswaarde. Er zit veel vitamine C in dit gewas en het zit vol mineralen, zoals kalk en ijzer. Daarnaast stimuleert rode kool je groei, het verbetert je darmwerking en is goed voor je botten.

Lees meer
Spinazie kweken

Spinazie kweken

Spinazie behoort tot de Ganzenvoetfamilie, net als ook de rode bietjes. De spinazie is waarschijnlijk afkomstig uit Azië en werd in de 12de eeuw naar Europa gebracht. Spinazie is een eenjarig gewas en vormt bladeren en bloemen in één groeiseizoen.

Lees meer
Tomaten kweken

Tomaten kweken

De tomaat is afkomstig uit Zuid-Amerika en werd door de Spanjaarden mee naar Europa genomen. In eerste instantie werd de tomaat als sierplant geteeld, maar pas in de 19de eeuw werd de plant op heel beperkte schaal als groente gekweekt.

Lees meer
Boontjes kweken

Boontjes kweken

Sperzieboontjes is de meest bekende peulvrucht die we als groente eten. We kennen ze onder de naam slabonen of prinsessenbonen. Bonen behoren tot de vlinderbloemenfamilie en zijn afkomstig uit Centraal- en Zuid-Amerika.

Lees meer
Ui kweken

Ui kweken

Een doorgesneden ui langs je bed als je verkouden bent, is wellicht de meest bekende voorbeeld van de voordelen van uien, maar een ui helpt ook tegen huidproblemen, het werkt namelijk ontsmettend en ontstekingsremmend.

Lees meer
Sla kweken

Sla kweken

Sla is een geslacht van bladgroenten en is afkomstig uit het gebied van de Middellandse Zee. Tegenwoordig wordt sla rauw gegeten, maar in de Romeinse tijd werd sla gekookt, omdat hij nog niet mals genoeg was.

Lees meer

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Wat kan ik kweken?

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Wat kan ik kweken?

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd zicht op jouw moestuin.

Wat kan ik kweken?

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Winkelmand
Er zitten geen producten in je winkelmand!
Totaal
 0,00
Verder winkelen
0