085 047 0044 info@vertisign.nl
Verzendkosten 4,95 | 14-dagen bedenktijd | Snelle levering

Een moestuin op school

De schoolmoestuin

Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het kweken van verse groenten en kruiden. Daarom dat een schoolmoestuin een waardevolle aanvulling is op het lesprogramma, want hoe mooi is het om de leerlingen uit te leggen hoe plantjes groeien en hoe ze deze het beste water kunnen geven. Wil je ook aan de slag, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag.

Starten met een schoolmoestuin

Een moestuin vraagt heel wat planning en werk, maar in ruil daarvoor krijg je een boeiende omgeving waarin je samen met de leerlingen (zeker in het basisonderwijs) aan de slag kunt gaan. Hier bespreken we stap voor stap hoe je een ecologische moestuin kunt aanleggen.

Lees verder

Wat kun je leren van de moestuin

Een eigen moestuinbak of moestuintafel; leuk voor de kinderen om mee bezig te zijn en het maakt gezond eten een stuk aantrekkelijker. Lekker, jouw tanden zetten in een zelfgekweekte tomaat. Maar hoe pak je zo’n project het beste aan?

Lees verder

Lesprogramma's voor de moestuin

Je kunt kinderen aan de hand van een moestuin veel leren over de natuur. Hoe groeien planten en welke verzorging hebben ze nodig? Om je op weg te helpen met het voorbereiden van lessen op het gebied van de moestuin hebben we hier een aantal lesprogramma’s uitgewerkt.

Lees verder

Wilde je altijd al een moestuin beginnen op jouw basisschool? Lijkt het je heerlijk om de kleuters en leerlingen van alles bij te brengen op het gebied van verse groenten kweken, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Vertisign helpt jou graag met het uitvoeren van het moestuinplan. Vanaf het begin pakken wij het plan samen met jou op en maken we een ontwerp voor de schoolmoestuin. We bekijken de mogelijkheden:

     

Inrichting van de moestuin

Indien je voldoende ruimte op het schoolplein hebt voor het inrichten van een moestuin dan is de vollegrondsteelt de makkelijkste en goedkoopste optie. Spit een stuk grond om, bemest de aarde, richt plantvakken in en ga aan de slag! Heb je minder ruimte op het schoolplein, maar wil je toch een bescheiden schoolmoestuin inrichten dan zijn moestuinrekken of verhoogde moestuinbakken een optie. Op deze manier creer je meerdere niveaus boven elkaar ruimte om te kweken. Eventueel zijn deze nog verrijdbaar ook. Heb je meer dan genoeg ruimte, maar wil je het wat professioneler aanpakken? Er bestaan mogelijkheden om een broeikaste bouwen zodat je al vroeg in het voorjaar aan de slag kunt met het voorzaaien en het opkweken van tomaten en paprika’s voor de zomer.

    

Verzorgen van lessen

Naast het inrichten van de schoolmoestuin kunnen we je ook helpen met het verzorgen van lessen op het gebied van moestuinieren. Door een samenwerking met een biologie studente met ervaring op het gebied van moestuinieren en lesgeven kunnen we lessen verzorgen op het gebied van de moestuin. Bekijk bijvoorbeeld eens onze lespakketten.

     

Persoonlijk gesprek

Welke optie voor jouw school het meest geschikt is bespreken we graag in een persoonlijk gesprek. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om de inrichting van de schoolmoestuin volledig te realiseren inclusief alle toebehoren en lessen. Iedereen kan namelijk moestuinieren met Vertisign.

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd een goed zicht op jouw moestuin.

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.