085 047 0044 info@vertisign.nl
Verzendkosten 4,95 | 14-dagen bedenktijd | Snelle levering

Begin een moestuinbak

Een moestuinbak beginnen

Eindelijk heb je de keuze gemaakt; je wilt beginnen met een moestuinbak, want iedereen kan het. Alleen heb jij geen idee hoe je moet beginnen, wat je ervoor nodig hebt en wat je kunt zaaien. Om met enige voorkennis aan de slag te gaan en teleurstelling te voorkomen geven we je hier een aantal stappen waarmee jij jouw handige moestuin kan beginnen. Laat de moestuinbak maar komen.

De plaats van de moestuin

Het lukt eigenlijk nooit om een moestuinbak te beginnen op een plek die ideaal is voor groententeelt. Gelukkig kun je ook op minder ideale omstandigheden aan de slag. Waar kan je het beste een moestuinbak beginnen?

Lees meer

De afmeting van de moestuin

Het is makkelijk in het voorjaar hard van stapel te lopen en een moestuinbak aan te leggen die te groot is en waarvoor je vervolgens te weinig tijd hebt. Op die manier wordt de moestuinbak een bron van frustratie. Hoe groot kan je de moestuinbak maken?

Lees meer

De moestuingrond

De grond is van groot belang voor jouw moestuinbak, maar elke grondsoort heeft zijn voor- en nadelen. Klei is zwaar en lastig te bewerken, zand houdt juist slecht voedingsstoffen en watervast. Welke moestuingrond kun je het beste gebruiken?

Lees meer

Wat heb je nodig in de moestuinbak?

Nu je de plaats bepaald heb is het verstandig om te kijken wat je nodig hebt voor een moestuin. Allereerst natuurlijk water, maar ook gereedschappen zijn van belang. Hier lees je een handige checklist voor jouw moestuinbak.

Lees meer

Wat ga je verbouwen?

Je hebt de juiste plek voor je moestuin gevonden, de maat bepaald en de grond getest en nu komt de vraag: wat gaan we verbouwen in de moestuinbak? Deze vraag kun je op verschillende manieren benaderen: welke groentes zijn het makkelijkst te telen en welke geven de meeste opbrengst per m²? 

Lees meer

Hoeveel ga je verbouwen?

Vooral als je net begint met een moestuin, kan het lastig zijn om te bepalen hoeveel van elk gewas je eigenlijk moet zaaien. Als je een heel zakje slazaad in één keer zaait, zal je honderd kroppen tegelijk moeten oogsten. Hoeveel kun je kweken in de moestuinbak?

Lees meer

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd een goed zicht op jouw moestuin.

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.