Klein fruit

Welk fruit kun je kweken?

Jouw moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek is ook geschikt voor een een aantal fruitsoorten. Echter zijn de meeste planten en bomen te groot om in een moestuinbak te laten vrucht dragen. Wel is het mogelijk om klein fruit te kweken zoals aardbeien en cranberry’s. In de rubrieken hieronder vind je extra mogelijkheden en tips die je kunnen helpen bij het kweken van jouw gewenste klein fruit op bijvoorbeeld jouw moestuinbalkon. Ben je op zoek naar kruiden of groenten, bekijk dan eens de rubriek kruiden of groenten. Wil je meer tips, bezoek dan de rubriek tips & tricks en ga aan de slag met jouw moestuinbak.

Aardbei

De aardbei is een eeuwenoude fruitsoort, die onderdeel is van de rozenfamilie. Er bestaan ongeveer twintig verschillende soorten van de geteelde aardbei. Vroeger werd de plant vooral geteeld als sierplant en werden aardbeien geplukt voor medicinaal gebruik.

Cranberries

Cranberry’s komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland kennen we cranberry’s ook onder de naam veenbes. Ze groeien vooral op Terschelling. Cranberry’s hebben een lichtrode tot donkerrode kleur en zijn ovaal van vorm.

Rozenbottel

Rozenbottels zijn de vruchten van een plant uit de rozenfamilie. De plant groeit in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Er bestaan verschillende soorten rozenbottels, die variëren van kleur en vorm.

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd een goed zicht op jouw moestuin.

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.