085 047 0044 info@vertisign.nl
Verzendkosten 4,95 | 14-dagen bedenktijd | Snelle levering

Aan de slag met jouw moestuin

Alles wat je wilt weten voor jouw moestuin

Je wilt graag een moestuin beginnen met een stalen moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek, maar je hebt nog geen groene vingers? In deze rubrieken vertellen we je alles over het moestuinieren en geven we je handige tools zoals een zaaikalender of wisselteelt overzicht. Bekijk ze hieronder. Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact op!

Zaaikalender

Voor de beginnende moestuinliefhebber is het vaak raden naar wat je wanneer kunt zaaien of oogsten. Kan je al onder een broeikap aan de slag, welke plantafstanden moet je hanteren en hebben jouw plantjes veel of weinig water en zon nodig?

Lees verder

Moestuinkalender

Ben je benieuwd waar je de komende tijd in de moestuinbak of moestuintafel mee aan de slag kunt? Welke klusjes dienen er uitgevoerd te worden en wat kan je zaaien of oogsten? Lees het in de moestuinkalender van de betreffende maand!

Lees verder

Combinatieteelt

Soms is het handig om bepaalde groenten en kruiden gecombineerd in de moestuinbak te plaatsen. Door bijvoorbeeld hoge en lage planten te combineren gebruiken ze elk hun eigen ruimte en licht. Wat kun je combineren in de moestuinbak?

Lees verder

Wisselteelt

Het is erg belangrijk om niet elk jaar dezelfde groenten in dezelfde moestuinbak te plaatsen. Door wisselteelt toe te passen zorg je ervoor dat de groentesoort die je dit jaar in de ene moestuinbak teelt, het andere jaar in een andere moestuinbak gezaaid wordt.

Lees verder

Hoe groeit een plant?

Hoe groeien groenten of kruiden? Dat vragen veel mensen zich wel eens af. Sommige groenten beginnen zich namelijk in januari alweer voor te bereiden op een seizoen vol groei en bloei, maar daar hebben ze wel wat voor nodig. De groei van een groenten en kruiden leggen we hier uit.

Lees verder

Welke voedingsstoffen hebben jouw groenten nodig?

Uiteraard hebben jouw groenten en kruiden voedingsstoffen nodig om te groeien en uiteindelijk vrucht te dragen. Planten voeden zichzelf met licht, lucht, water en voeding die ze opnemen via bladeren en het wortelsysteem.

Lees verder

Verschijnselen bij een tekort aan voedingsstoffen

Vertonen de groenten en kruiden in de moestuinbak of moestuintafel afwijkende kleuren. Vergelen bijvoorbeeld de bladeren van de slaplantjes? Dan kan het zijn dat de grond in de moestuinbak of het moestuinrek een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen.

Lees verder

Water geven in je moestuinbak

Als de temperaturen oplopen is het belangrijk dat je de moestuinbakken regelmatig van water voorziet. Je wil natuurlijk niet dat je zo gekoesterde groente en kruiden het niet overleven!

Lees verder

Problemen in jouw moestuinbak

Het verzorgen van groenten en kruiden in de moestuinbak, de moestuintafel of het moestuinrek vergt enige ervaring. Gelukkig geven de groenten en kruiden zelf aan als er iets met ze aan de hand is.

Lees verder

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd een goed zicht op jouw moestuin.

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.