Moestuintips en tricks

In deze rubriek vindt je alle handigheidjes en weetjes voor het kweken van jouw verse groenten en kruiden

De moestuinbak, jij kunt verse groenten verbouwen

Iedereen kan zelf verse, gezonde groenten en kruiden kweken met de moestuinbak van Vertisign. Je hebt namelijk helemaal geen grote tuin nodig om verse groenten te laten groeien. Veel groenten doen het prima in moestuinbakken. Voor wie zijn de bakken geschikt en waar moet je op letten?

Lees meer

Wanneer kan je uit de kweektafel oogsten?

Onrijpe vruchtgroenten bevatten vaak niet genoeg suikers en te rijpe groenten zijn vaak melig en niet lekker. Om een goede oogst uit jouw moestuinbakken of kweektafels te halen is het daarom belangrijk om de groenten op het juiste moment te oogsten. Lees daarom hier onze oogsttips.

Lees meer

Moestuinbak opzetten; zo doe je dat!

Restaurants met groenten en kruiden uit hun eigen moestuinbak of kweekrek: het is nog nooit zo hip geweest om je eigen groenten te verbouwen in een kweekbak. Heb je hiervoor ruimte op jouw terras of balkon, maar weet je niet hoe je een moestuinbak of kweektafel moet opzetten? Wij leggen het uit.

Lees meer

Zelf composteren voor jouw kweektafel

Groente-, fruit- en tuinafval uit de moestuinbak of kweektafel kun je in de gft-bak doen, maar je kunt het ook zelf composteren. Doe je dit op een goede manier dan creëer je zelf een goede bodemverbeteraar voor in jouw kweekbak. Waar moet je op letten?

Lees meer

Een kweektafel voor beginners

Verse groenten en kruiden oogsten uit een kweekbak of kweektafel? Met weinig ervaring kan ook jij een moestuinbak beginnen! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuintafel voor beginners.

Lees meer

Zelfgekweekte kruiden voor jouw gezondheid

Wil je zelf verse kruiden kweken met een kweektafel of moestuinbak? De bijzondere smaakmakers die je zelf kunt weken lijken de sleutel tot een goede gezondheid. Veel van deze specerijen maken al eeuwenlang deel uit van de traditionele geneeskunst, dus echt een verrassing is het niet.

Lees meer

Kweek groentezaden voor de kweektafel

Naast het telen van groenten en kruiden met jouw moestuinbak, kweektafel of kweekrek, is het ook leuk om de benodigde groentezaden zelf te telen. Hoewel het extra aandacht vraagt om je eigen zaad te winnen uit de kweekbak of moestuintafel, is het wel een uitdaging om het te proberen.

Lees meer

Onderhoud van een kweektafel

Je wilde verse groenten en kruiden kweken en bent vol goede moed begonnen met een moestuinbak of kweektafel van Vertisign. Na het zaaien van jouw lievelingsgroenten en kruiden kan het wachten beginnen?

Lees meer

Zaailingen verzorgen in de kweektafel

Het is altijd prachtig om jouw nieuwe groenten en kruiden te zien opkomen in jouw moestuinbak, kweektafel of moestuinrek. Tegelijkertijd is het altijd een spannende periode, hoeveel water moet ik ze geven en hoe moet ik mijn zaailingen verzorgen?

Lees meer

Zaaien in een moestuinbak

Het zaaien van groenten en kruiden in een moestuinbak gaat niet altijd even gemakkelijk, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Net zoals bij elke hobby loont het om je erin te verdiepen. Met onze tips wordt het een heel stuk makkelijker!

Lees meer

Iedereen kan een moestuinbak beginnen

Het voorjaar is onderweg. Dat betekent dat we ons weer mogen voorbereiden op het moestuinseizoen en aan de slag kunnen met verse groenten en kruiden. Toch hoef je geen grote lap grond te hebben om een moestuin beginnen. De moestuinbak biedt voordelen!

Lees meer

Start een moestuin op het dak in de winter

De winter is de periode om aan een moestuin op het dak te beginnen. Heb jij altijd al een eigen moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek willen hebben, maar is het daar nooit van gekomen, dan is dit de periode om ermee te starten. De eerste stappen als moestuinier zet je echter niet met jouw handen, maar met het hoofd.

Lees meer

Een makkelijke moestuin inrichten

Eindelijk is het zover, je hebt een moestuinbak, verhoogde moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek aangeschaft en wilt beginnen met het kweken van verse groenten en kruiden. Want; iedereen kan het.

Lees meer

Bescherm jouw moestuintafel tegen de hitte

Het was warm de laatste dagen en de komende dagen gaat het alleen maar nóg warmer worden. We kunnen ons volgens de verwachtingen opmaken voor een hittegolf. Tijd dus om jouw groenten en kruiden te beschermen.

Lees meer

Bloemen in de moestuinbak

Maak van jouw moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek een succes door planten die elkaar ondersteunen te combineren en let op planten die je beter níet bij elkaar kunt zetten. Zo zijn er zelfs bloemen die helpen tegen luizen!

Lees meer

Zo maak je een kruidenrek

Wil jij ook graag verse kruiden kweken? Dagelijks genieten van de verse aroma’s en smaak van bijvoorbeeld munt, tijm of basilicum? Het kan nu met een handig moestuinrek van Vertisign, zelfs wanneer je nog geen ervaring heeft met het kweken van groenten en kruiden.

Lees meer

Een moestuin op het balkon

Beginnen met jouw eigen balkonmoestuin is een leuke en gezonde hobby. Toch is het niet altijd even makkelijk omdat je bijvoorbeeld rekening moet houden met regen, zon en wind. Daarom helpen we je graag op weg met ons stappenplan.

Lees meer

Acht tips om zelf tomatenplanten te kweken

Echt lekkere en grote tomaten zijn vrij prijzig. De prijs kan zo oplopen tot 2 euro voor 500 gram tomaten. En dan heb ik het nog niets eens over andere producten die je koopt waar tomaat in verwerkt zit, zoals pizza, pastasaus en ketchup. Als je zelf tomaten kweekt, kun je deze producten zelf maken.

Lees meer

Aangepast moestuinieren

Ook als je een slechte rug hebt, slecht ter been bent, of je bent gehandicapt (geworden), kun jij nog steeds genieten van jouw moestuin en het moestuinieren. Ouderen hoeven namelijk niet te verhuizen omdat het allemaal wat minder makkelijker gaat dan vroeger.

Lees meer

Hoe groot moet je tuin zijn om zelfvoorzienend te worden?

Hoeveel vierkante meter moestuin heb je per persoon nodig om qua voedsel zelfvoorzienend te worden? Opvallend weinig, zo blijkt. Het makkelijkst is om qua groenten en fruit zelfvoorzienend te worden. Deze bestaan voornamelijk uit water, waardoor je al snel hogere opbrengsten per vierkante meter haalt.

Lees meer

Moestuinieren voor ouderen

Een moestuin beginnen levert niet alleen een gezondere leefstijl op omdat jij jouw verse groenten en kruiden zelf kweekt, maar heeft nog veel meer voordelen. Zeker als je wat ouder wordt.

Lees meer

Een makkelijke kruidentuin

Heerlijk, verse kruiden uit jouw eigen moestuin of kruidenrek. Verse kruiden geven namelijk overal smaak aan en ze ruiken ook nog eens heerlijk in de tuin of op je vensterbank. Maar wist je dat dit ook voor jou mogelijk was? Zelfs als je hiervoor niet genoeg ruimte hebt!

Lees meer

Een mooie moestuintafel, onze tips!

Jouw verse groenten en kruiden kweken in een moestuinbak of moestuintafel. Het is een leuk idee maar vaak strandt het al na de eerste poging, omdat een moestuin meer werk is dan van tevoren gedacht. Daarom geven we hier een aantal tips voor het moestuinieren in onze verhoogde moestuinbakken.

Lees meer

Tips voor jouw balkon- of daktuin

Je woont driehoog achter en je wilt moestuinieren? Ook al is jouw balkon of dak niet heel groot is, met deze tips gaat het je ook zeker lukken! Een beetje stadsboer(in) draait daar zijn hand niet voor om. Het is wel even wat anders dan moestuinieren in de volle grond, maar binnen een jaar tijd kan jouw balkon uitgroeien tot een ware wildernis!

Lees meer

Moestuinieren vanuit een rolstoel

Zit jij in een rolstoel of ben je slecht ter been? Ook voor jou is het nu mogelijk om te moestuinieren. Onze moestuintafels zijn namelijk een stevige en gebruiksvriendelijke oplossing om toch vanuit je rolstoel met een moestuin aan de slag te kunnen.

Lees meer

Iedereen kan groenten kweken met onze moestuinbak

Wij geloven dat iedereen een duurzame moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras of als het je ontbreekt aan tijd. Door duurzame moestuinbakken en moestuintafels te ontwerpen en handige tips en tricks te bieden leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers, begin jij ook een moestuin?

Onze oplossingen: MoestuinrekMoestuinbakMoestuintafel | Verhoogde moestuinbak

Moestuinbak

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuintafel

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. Verbouw jouw groenten op hoogte en heb altijd een goed zicht op jouw moestuin.

Moestuinrek

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.